Red de tijgers
Wel of niet dierentuinen
Er is niets mooiers voor een dierenliefhebber om naar de dieren, waar hij zo veel van houdt te mogen kijken.
Nu zijn de meeste mensen niet in staat om al hun favoriete dieren in hun eigen vrije leefomgeving te gaan bezoeken, dus zijn er dierentuinen ontstaan om aan deze behoefte te voldoen.

De een kan geen genoeg van de dierentuin krijgen en wordt elke keer weer enthousiast als hij of zij al deze mooie dieren weer ziet, de ander wordt juist heel triest van al die opgesloten dieren in een dierentuin en gaat er daarom niet naar toe.

Beide groepen houden van de dieren en het is onmogelijk om een van de groepen aan te wijzen als de echte dierliefhebber, maar dit brengt wel de discussie op gang, want de dieren in de dierentuin zijn natuurlijk wel opgesloten en niet zo vrij als hun soortgenoten in de natuur.

Deze pagina geeft niet alleen alle voor en tegen argumenten voor het wel of niet bestaan van dierentuinen, maar vraagt gelijk jullie mening over dit onderwerp.


De argumenten :

- tegen: Dieren horen niet opgesloten te zitten. Elk dier en dus ook de tijger hoort vrij rond te lopen in zijn eigen omgeving en zijn eigen gang te kunnen gaan.

- voor: Als er geen dierentuinen waren zouden de westerse mensen niet in aanraking komen met exotische dieren en er ook geen liefde voor ontwikkelen.

- tegen: Het is niet eerlijk om die paar dieren in de dierentuin op te offeren, ten gunste van de nog vrije dieren in de natuur?

- voor: Het is een kleine opoffering om deze dieren op te offeren ten gunste van de grote meerderheid in de natuur.

- tegen : Dieren bekijken in het echt is helemaal niet nodig, want er zijn genoeg natuurfilms om sympathie voor dieren op te wekken.

- voor: Bepaalde soorten dieren kunnen door speciale fokprogramma's van een dierentuin weer terug gezet worden in de natuur.

- tegen: Alleen westerse dierentuinen zijn goed voor hun dieren. De dieren in arme landen worden verwaarloosd en lijden door slechte omstandigheden en voeren van bezoekers.

- voor: Dierentuinen zorgen voor veel educatie niet alleen voor bezoekers, maar ook aan scholen, waardoor er meer begrip voor dieren in de vije natuur ontstaat.


Geef hier je mening over het gebruik van dierentuinen.

Bekijk hier de meningen van vorige bezoekers.