Red de tijgers
Er zijn nog maar een paar tijgers.


Welkom bij Stichting Tijgers in het Wild.
De tijger is 1 van de 6 grote katten. De 6 grote katten onderscheiden zich van de andere katachtigen, doordat ze kunnen brullen.
Deze 6 grote katten zijn:
  • de tijger
  • de panter
  • de leeuw
  • de luipaard
  • de sneeuwpanter
  • de jaguar
Of de sneeuwpanter hierbij hoort wordt nog wel eens betwist, doordat je deze nooit hoort brullen.
Wie er zeker wel bij hoort is de tijger. Hij is zelfs de grootste van allemaal. Waarvan de siberische tijger weer het grootste is.
Van de 5 tijgersoorten, die nu nog in het wild leven, dreigt de populatie bij 4 tijgersoorten zo klein te worden, dat uitroeiing nagenoeg onvermijdelijk is.
Er moeten nog genoeg tijgers van een bepaalde tijgersoort rondlopen om een gezonde tijgerstand in de toekomst te garanderen en inteelt te vermijden. Zeker bij de zuid chinese tijger is het nu al zeer de vraag of deze tijgersoort nog wel te redden is.
Het aantal van de nog in het wild levende zuid chinese tijgers is inmiddels gedaald tot tussen de 20 en 30 tijgers.

Om u enig idee te geven hoe het met de tijger in de natuur gesteld is, hebben we voor u van een aantal landen een kleine situatieschets gemaakt. Klik op een van de kopjes voor meer informatie over de tijgers in dat land. Of gebruik de knoppen in de linker zijbalk.

De situatie in India De situatie in siberie De situatie in Sumatra Al 3 soorten uitgestorven De situatie in China Alles over moeder en kind Tijger op zoek naar eten
De tijger wordt van vele kanten bedreigd. Zijn leefomgeving wordt afgepakt door overbevolking, waardoor de tijger af wordt geschoten, omdat hij te dicht bij de mensen in de buurt moet komen of vee rooft om te kunnen overleven, omdat er niet genoeg voedsel meer is in het kleine stukje natuur, waarin hij zich moet bewegen.
Ook als de tijger niet bij de mensen in de buurt komt, wordt hij belaagd door stroperij, want de tijger is dood heel wat geld waard.
Als er niets wordt gedaan, zal het mooiste dier ter wereld binnen een paar jaar niet meer vrij rondstappen.Bezoek ook eens onze nieuwe hoofdsponsor iki Travels. Wij danken iki Travels voor hun steun
  iki Travels, De reisspecialist voor uw reis naar Japan.

Heeft u vragen, weetjes, opmerkingen
en/of aanvullingen.
Al uw reacties zijn welkom.

Ook kunt u een reactie over deze site of over de tijger achterlaten in onze gastenboek

Of u kunt uw mening geven over de voor- en tegenargumenten van het bestaan van dierentuinen in het daarvoor bestemde gastenboek op de dierentuinpagina.
Google
 
eXTReMe Tracker