Red de tijgers
De situatie in Siberie.
Siberie
In het uiterste puntje van Siberie leeft de grootste katachtige ter wereld, de siberische tijger.
Hij heeft een minder gele huid dan de andere tijgersoorten, omdat dit de enige tijgersoort is die in de winter in de sneeuw leeft. Door de wat lichtere kleur valt de siberische tijger in de sneeuw minder op.
Ook hier zijn beschermingsprojecten opgezet, maar door de crisis in Rusland zijn er veel mensen verleid om deze wonderschone dieren neer te schieten en hun huid voor veel geld te verkopen. Wel verdienen de beschermers een pluim, want de siberische tijger is de enige tijgersoort, die de laatste 30 jaar in aantal is gestegen !!

De stijd tegen de stropers is moeilijk, want wanneer het ook maar een stroper lukt de reservaten ongezien binnen te komen, kan hij in een dag het werk van jaren fokken en beschermen ongedaan maken. De stropers zijn vaak professionele bendes, die met hun activiteiten genoeg geld verdienen om zich zwaar te bewapenen met de modernste apperatuur. De beheerders van de parken verdienen dan ook een pluim voor hun doorzettingskracht, omdat ze altijd maar weer doorgaan als het werk weer voor niets lijkt te zijn geweest.

Voor niets is het uiteraard nooit, want zonder hen zouden er al lang geen tijgers meer in het wild leven.